Annons

Stjärnmålvakten hoppar av NHL-slutspelet

Bostons finländske målvaktsstjärna Tuukka Rask, 33 år, avbryter det pågående NHL-slutspelet och lämnar slutspelsbubblan.
Chockbeskedet kom 90 minuter före Bostons tredje match mot Carolina i åttondelsfinalen.
Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tuukka Rask. Arkivbild.
Tuukka Rask. Arkivbild.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Tuukka Rask säger i ett pressmeddelande:

"Jag vill vara med mina lagkamrater och tävla, men just nu finns saker i livet som är viktigare än ishockey, och det är att vara tillsammans med familjen. Jag vill tacka Bruins och mina lagkamrater för stödet och önskar dem all framgång".

Annons

Bostons general manager Don Sweeney sade vid en presskonferens att Rask har tre barn, varav ett är nyfött.

– Hans prioritet är familjen och vi förstår det, sade Sweeney och tillade att Rasks familj mår bra.

Rask vann Stanley Cup 2011, utsågs till NHL:s bäste målvakt 2014 och var en av tre nominerade till det priset i år igen. Han har startat i Bostons bägge åttondelsfinaler – matchserien står 1–1 inför lördagens match – men skapade rubriker när han efter den andra matchen beskrev livet i slutspelsbubblan i Toronto som tråkigt.

Slovakien Jaroslav Halak, 35, blir nu Bostons förstemålvakt i jakten på Stanley Cup-titeln.

I överenskommelsen mellan NHL och spelarfacket NHLPA inför det speciella "coronaslutspelet" ingick att det var helt frivilligt för spelarna att ställa upp.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons