Annons

Studie: Studenter i Europa nöjda med distans

Publicerad 15 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Vårens distansplugg har fungerat bra, tycker cirka 85 procent av de europeiska studenterna som deltagit i en ny studie. Arkivbild.
Vårens distansplugg har fungerat bra, tycker cirka 85 procent av de europeiska studenterna som deltagit i en ny studie. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Att plugga på distans har under coronapandemin blivit vardag för studenter världen över. Nu visar en ny studie från Örebro universitet att en majoritet – 85 procent – av de europeiska studenterna tycker att upplägget har fungerat bra, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

– De flesta uppfattar att det har gått ganska bra. Man insåg allvaret i situationen och så länge man ser positivt på sina studier försöker man lösa det på bästa sätt, säger Kai Wistand, lektor i informatik vid universitetet, till SVT.

Annons

Studien bygger på svar från 1 700 studenter från olika lärosäten i Europa, cirka 300 av dem från Örebro universitet. 90 frågor besvarades via ett webbformulär i slutet av maj och början av juni.

Även om de flesta tycker sig vara okej med distansplugg rapporterar var tredje student tekniskstrul.

– Det handlar bland annat om långsamt internet, och brist på arbetsutrustning, uppger Sirajul Islam, docent i informatik, i ett pressmeddelande från Örebro universitet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons