GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisskylten i Osby stulen

Polisskylten i Osby är stulen. ”Vi har vissa spår och någon måste ju ha sett något, så vi hoppas få in vittnesmål,” säger kommunpolis Rolf Paimensalo.
Osby • Publicerad 17 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kommunpolis Rolf Paimensalo konstaterar att polisens skylt i Osby blivit stulen.
Kommunpolis Rolf Paimensalo konstaterar att polisens skylt i Osby blivit stulen.Foto: Peter Paulsson

I april i fjol fick Osby ett poliskontor. Lokalen är ingen polisstation (omklädningsrum, vapenskåp, garage och liknande som finns på en riktig polisstation saknas, eftersom det skulle ställa högre krav på lokalerna) utan just ett kontor, som motsvarar det mobila poliskontoret som regelbundet besöker orterna i kommunen.

Kontoret har inga fasta öppettider, men är en fast punkt i kommunen där polisen kan hålla förhör och ta upp anmälningar – eller bara ta en lunchpaus eller fikarast. Lokalen kan också användas vid särskilda insatser, exempelvis av fokusgruppen.

Målet med kontoret var bland annat att att polisens närvaro i kommunen skulle bli tydligare och att kontoret på sikt skulle kunna utvecklas till en riktig polisstation.

Viktigt symbolvärde

Inte inte oviktig del av poliskontoret ansågs skylten vara. Polisskyltens symbolvärde lyftes fram; skylten ansågs visa att polisen har en fast punkt i Osby igen och skulle hjälpa till att öka den upplevda tryggheten och förhoppningsvis avskräcka brottslingar.

Men när Rolf Paimensalo kom till poliskontoret i Osby på måndagsförmiddagen var skylten borta. Någon eller några hade stulit skylten och Paimensalo upprättade en anmälan.

Vissa spår att gå efter

Kommunpolisen säger att polisen har vissa spår och han hoppas att skylten ska komma tillrätta.

Kan även det här vara riktat mot dig, precis som klottret i Östra Göinge (se annan artikel)?

– Det skulle det kunna vara. Eller så är det ett ”pojkstreck”, i så fall hoppas vi att skylten lämnas tillbaka.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.