Annons

Pendlingen över Öresund ökar efter stort ras under våren

Antalet pendlarresor över Öresund har minskat kraftigt under coronakrisen men nu visar resestatistiken från Öresundsbron, Skånetrafiken och Forsea att det skett en viss återhämtning under sommaren.
ÖRESUND. • Publicerad 23 augusti 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Skånetrafikens försäljning av periodbiljetter för resor med Öresundståg mellan Danmark och Sverige var under juli 44 procent lägre jämfört ned samma tid förra året. Det kan jämföras med en minskning på som mest 77 procent under april. Därefter har pendlingen stadigt återhämtats så att minskningen var 64 procent i maj, 47 procent i juni och 44 procent i juli då totalt 3 440 periodbiljetter Öresund såldes.

Öresundsbron -20 procent

Enligt Øresundsbro Konsortiet har minskningen av antalet turer med pendlaravtal över bron minskat med 20 procent sedan slutet av juni, jämfört med samma tid förra året. Under femveckorsperioden dessförinnan pendlade nedgången mellan 20 och drygt 30 procent. Under det första halvåret passerade i genomsnitt 4 024 bilar per dag med pendlaravtal, en minskning med drygt 28 procent jämfört med första halvåret 2019.

Forsea -9 procent

Annons

Under juli gjordes 26 214 resor med månadsbiljett på Forseas färjor mellan Helsingborg och Helsingör, det motsvarar en minskning med knappt 9 procent jämfört med samma månad förra året. Under april låg minskningen på drygt 30 procent för att minska till 19 procent i maj och till 8 procent i juni.

News Öresund
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons