Annons

Justin Townes Earle död

Den amerikanska sångaren och låtskrivaren Justin Townes Earle har dött vid 38 års ålder, skriver Guardian , som citerar artistens Facebooksida.
Publicerad 24 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Justin Townes Earle under Rolling Rootsy Revue på Värdshuset Hwitan i Falkenberg 2015.
Justin Townes Earle under Rolling Rootsy Revue på Värdshuset Hwitan i Falkenberg 2015.Foto: Ralph Bretzer

“Det är med stor sorg vi meddelar att vår son, make, far och vän Justin är död. Så många av er har förlitat er på hans musik och på hans texter under årens lopp och vi hoppas att de kommer att fortsätta att leda er på livets resor. Du kommer att vara enormt saknad", står det i inlägget på Facebook.

Den amerikanska artisten var son till sångaren och låtskrivaren Steve Earl, och döpt efter sin pappas vän och idol, countrysångaren Townes Van Zandt. Under sin karriär släppte han åtta album, och spelade också under en period i sin pappas kompband The Dukes.

Annons

Justin Townes Earle prisades två gånger vid galan Americana Music Awards och släppte sitt senaste album "The saint of lost causes" i maj 2020.

Earle har flera gånger spelat i Skåne, bland annat på KB och Babel i Malmö och på Solhällan i Löderup. På den sistnämnda spelade han så sent som förra sommaren.

Had a lot of good times and made a lot of good music with JTE. So sad for his family tonight.

TT
SkD
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons