Livefotboll

Live: IFK Hässleholm - Bromölla

Sport
Fotboll Viktiga poäng stod på spel när IFK Hässleholm mötte IFK Bromölla på Österås under lördagen. Norra Skåne sände live från matchen. Här kan du se den i repris.
PREMIUM

Kommentator under matchen är sportens Robert Rolf.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Norra Skåne livesänder tio matcher med Hässleholmslagen

Joel Wedenell och Isak Orajärvi i förra årets match mellan IFK Hässleholm mot Hässleholms IF som slutade 2-2.
Foto: Foto: Stefan Sandström
Sport
Hässleholm
HÄSSLEHOLM Norra Skåne livesänder tio fotbollsmatcher från division 2 Östra Götaland. Det handlar om samtliga återstående hemmamatcher för Hässleholms IF och IFK Hässleholm.

Nästa livematch spelas på torsdag den 24 september och då derbyt mellan Hässleholms IF och IFK Hässleholm avgörs.

För att kunna se livesändningen måste man vara prenumerant på Norra Skåne och vara inloggad på www.nsk.se

Det går redan nu att teckna en digital prenumeration på https://kampanj.nsk.se

Den som vill kan även teckna sin prenumeration i samband med livesändningen. Då är priset 1 krona för första månaden, följd av ordinarie pris på 99 kr/mån från andra månaden.

Här är schemat för livesändningarna:

Söndag 23/8, 14.00, Hässleholms IF – Karlshamn

Lördag 29/8, 14.00, IFK Hässleholm – Bromölla

Fredag 4/9, 19.00, Hässleholms IF – Räppe

Lördag 5/9, 14.00 Nosaby-IFK Hässleholm

Torsdag 10/9, 19.00, IFK Hässleholm – Kristianstad FC

Lördag 19/9, 14.00, IFK Hässleholm – Älmeboda/Linneryd

Torsdag 24/9, 19.00, Hässleholms IF – IFK Hässleholm

Fredag 2/10, 19.00, Hässleholms IF – Nosaby

Lördag 10/10, 14.00, IFK Hässleholm – Karlshamn

Lördag 10/10, 14.00 Bromölla - Hässleholms IF

Söndag 18/10, 14.00, Hässleholms IF – Tord

Livefotboll

Se highlights från IFK Hässleholms segermatch

Sport
Fotboll IFK Hässleholm besegrade Bromölla med 1-0 på Österås. Se highlights här.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Han har tagit klivet från talang till nyckelspelare

Carl Lundahl Persson, målvakt i IFK.
Foto: Peter Paulsson
Sport
FOTBOLL Ett armbrott i höstas tvingade Carl Lundahl Persson till en ofrivillig och jobbig paus från fotbollen. Men nu har den 196 centimeter långe målvaktstalangen axlat rollen som förstemålvakt och nyckelspelare i IFK Hässleholm.

När Alexander Nilsson förra hösten tog steget till Helsingborgs IF och Allsvenskan var Carl Lundahl Persson redo att ta över i IFK-målet. Men han hann knappt känna på tillvaron som förstemålvakt förrän olyckan var framme och han bröt armen på en träning.

– Det var jättetråkigt, jag var rejält nere ett bra tag. Jag hade precis fått chansen när skadan kom. Då kändes det som att något var emot mig, det var jobbigt. Men jag jobbade mig tillbaka, säger Lundahl Persson om armbrottet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Sverige förlorar världscuptävling i Östersund

Det blir ingen världscuptävling i Östersund i december. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Det blir ingen världscuptävling i skidskytte i Östersund i december.
På grund av Sveriges inreseförbud kommer tävlingen i stället att arrangeras i Finland.
"Det är oroande att vår regering är så saktfärdig att inkludera internationella elitidrottare i undantag för inreseförbud", säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Sverige och Östersund kommer inte att få arrangera sin världscuptävling som planerat den 3–6 december, det skriver Internationella Skidskytteförbundet (IBU) på sin hemsida.

IBU beslutade vid ett möte på lördagen att göra om tävlingsschemat och krympa ned antalet tävlingsorter från fyra till två: Kontiolahti, Finland och Hochfilzen, Österrike.

Beslutet tas på grund av inreseförbudet för icke nödvändiga resor till Sverige från andra länder än EU-länder, Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz som just nu gäller fram till den 31 oktober och det är oklart om det kommer att förlängas på nytt.

Kritiserar regeringen

Både Riksidrottsförbundet (RF) och skidskytteförbundet har krävt att inreseförbudet ska ändras av regeringen.

RF riktar nu skarp kritik mot regeringen.

"Våra grannländer och flera stora EU-länder som Tyskland har undantag men inte Sverige. Det är oroande att vår regering är så saktfärdig att inkludera internationella elitidrottare i undantag för inreseförbud. Det handlar om några få idrottare som testas gång efter annan", säger RF-ordföranden Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Andra tävlingen som förloras

Svenskt skidskytte har redan förlorat en tävling i år när IBU-cupen (nivån under världscupen) ställdes in fram till jul, vilket gjorde att tävlingen i Idre ströks.

"Vi har jobbat oerhört intensivt och hade in i det sista hoppats på att den svenska regeringen skulle göra som många andra länder i EU har gjort och inkludera elitidrottare på internationell nivå i de undantag som redan finns för yrkesutövare. Tyvärr har vi inte fått något svar alls från regeringen och då blev det svenska alternativet inte möjligt att välja. Då spelade det ingen roll att vår planering gjort att tävlingen skulle ha varit coronasäkrad i varje moment", säger Sofia Domeij, ordförande i Svenska skidskytteförbundet, i ett pressmeddelande

Sport

Krigarseger för stabilt Röke

Jubel i Röke. Ida Wensley, Mathilda Magnusson, Sofia Eliasson och Klara Jansson firar mål i Qpoolen.
Foto: Stefan Sandström
Sport
INNEBANDY Tre poäng in på kontot blev resultatet av premiärmatchen för Röke IBK. Ett vilt krigande Stanstad besegrades med 5–2 efter en gedigen insats.
– Jag är nöjd! Vi följer matchplanen på ett bra sätt, konstaterar Röketränaren Benny Sand belåtet.

Rökes damer var i startgroparna under lördagen. Första hindret på säsongens resa var IK Stanstad från Staffanstorp.

Matchen inleddes fartfyllt från båda lagen men det var Röke som oftast hittade vägar fram till målchanser när man stundtals presterade fina kombinationer på gästernas planhalva.

Utdelningen dröjde till minut nio då Sofia Eliasson stormade fram längs kanten och hittade krysset.

Storasyster överlistade lillasyster

Stanstads kvittering kom omedelbart då ett långskott från Sara Florentzson letade sig in bakom lillasyster Anna i Rökes mål.

De vinröda fortsatte att surra som ilskna getingar kring Stanstads målområde och till sist slog Hanna Jansson in en retur till 2–1. Ledningen stod sig efter första tredjedelen och var synnerligen rättvis.

Anna Florentzson fick kapitulera mot storasyster Sara i Stanstad – men det blev lillasyster och Röke som fick sista ordet.
Foto: Stefan Sandström

Period två gav ett liknande scenario som den första. Röke var skickligare, tuffare och mer resoluta än sin motståndare men effektiviteten lämnade mer att önska. Dock producerade man viktiga 3–1 då Sofia Eliasson än en gång påpassligt höll sig framme.

Stanstad gjorde goda försök att skapa nerv i matchen och lyckades då Röke slarvade i ett uppspel. Resultattavlan visade 3–2 och matchen var åter en öppen historia.

Systrarna Gustafsson samarbetade

Matchen stod och vägde i inledningen av tredje men ett klassmål signerat systrarna Gustafsson löste upp nervknutarna hos Röke. En passning från Maja gav Frida läget som hon utnyttjade kliniskt.

När sedan Sofia Eliasson gjorde sitt tredje mål fram till 5–2 var Stanstad ett slaget lag. Matchen gav inga fler mål och Röke fick en stark start på serien.

Benny Sand var givetvis tillfreds med matchen:

– Trots att vi har många nya spelare gör vi en grym insats defensivt och drabbas inte av någon panik över att matchen länge är jämn. Det finns en stor revanschlusta i truppen efter förra säsongen. Vi ska uppåt, så är det bara.

Frida Gustafsson assisterades av lillasyster Maja fram till viktiga 4–2.
Foto: Stefan Sandström
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Minifinder.se

Ökade våldsbrott i Skåne - vad säger brottsstatistiken?

Minifinder Nano GPS personlarm - telefon och larm i ett!
Minifinder.se I hela Sverige så har våldsbrotten ökat markant de senaste åren och det är egentligen inte förrän efter ett par år man kan se trenderna.

Statistiken över brott kan dock variera lite från år till år, men när man ser över statistiken med ett par års överblick så har brotten stigit sakta men säkert. I Skåne kan vi också tydligt se den här trenden.

En orsak till ökningen tros också vara benägenheten till att anmäla brott. Däremot så har inte vården märkt av trenden när det kommer till behandling av offer som blivit utsatt för våldsbrott och i de regionerna kan man inte se några tecken alls på ökad utsatthet när det kommer till misshandel. Det betyder med andra ord att anmälningsbenägenheten har ökat. Att ökningen inte märks av inom vården tros bero till största del på att fler anmäler och att det inte är någon högre andel av misshandelsfallen som anmäls som är av det grövre slaget.

Skåne ligger 3:a på listan över anmälda våldsbrott i Sverige

Södermanlands län och Stockholms län ligger lite högre än vad Skåne gör när det kommer till anmälda våldsbrott per invånare. Att det ser ut på detta viset beror till stor del på att det är i dessa län som vi hittar Sverige tre största städer.

Statistiken säger dock att det dör mindre människor i våldsbrott och går i linje med vad sjukvården menar på, Detta innebär med andra ord att även om våldsbrotten har ökat, så har inte de fallen av grövre misshandel ökat och inte heller har ett högre antal dött till sviterna från våldsbrott. Det finns flera faktorer som tros spela in till varför vi kan se en ökning av våldsbrott i Sverige.

Detta kan du göra för att känna dig mer trygg:

– Om du har barn så är det bra om du låter barnet ha en telefon att ringa med och som du kan nå dem via. Du kan också använda en GPS Tracker, dessa gör att du alltid kan se var ditt barn befinner sig. Detta ger trygghet och säkerhet till barn och föräldrar.

– Ett överfallslarm är bra att ha i fickan på sin jacka (man ska absolut inte vara rädd i onödan, men de är otroligt effektiva eftersom att de hörs väldigt högt).

- Håll dig lugn! Även om våldsbrott ökar statistiskt sett så ökar inte dödsfall eller personskador, vilket betyder att våldsbrott har ofta någon bakomliggande orsak och är ofta relaterade till dispyter mellan kriminella.

– Många gånger sker våldsbrott i nära relationer där det kan vara svårt att ta sig bort. Om du befinner dig i en situation där du blir misshandlad i hemmet, så prata med någon och sök dig till hjälp. Det kan vara svårt att berätta om, men det finns alltid professionella människor du kan vända dig till för att få råd, stöd och hjälp att bli fri din situation Om du är utsatt för våld i nära relation så kan du kontakta Malmös kriscentrum.

- Ha alltid med dig din telefon ifall du skulle råka illa ut på något sätt, så att du alltid kan ringa och be om hjälp eller för att bara prata med någon som kan lugna dig om du är orolig.

Om du är med om ett våldsbrott, oavsett om det är en av familjens medlemmar som skadar dig eller om du blir illa behandlad av någon du inte känner sedan tidigare så är det viktigt att anmäla. Genom att anmäla vad du blivit utsatt för så står du automatiskt upp för alla andra som också blivit utsatta för våldsbrott.

Sport

Brynäs vann målrikt toppmöte mot Luleå

Denisa Krizova var en av många målskyttar i toppmötet mellan Brynäs och Luleå. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Sport
Sport Storsatsande Brynäs visar att man menar allvar i kampen om årets SM-guld i ishockey för damer. Hemma mot säsongens andra förhandsfavorit, Luleå, blev det seger med 7–4 efter att Gävlelaget gått på knock i den sista perioden.

Men det var gästerna från Norrbotten som började bäst. Ronja Savolainen tryckte in ledningsmålet i powerplay, hennes första mål för säsongen, tidigt i den första perioden.

Med fem minuter kvar till pausen var det dock vänt efter att Brynäs nyförvärv Anna Meixner kvitterat och Denisa Krizova gjort 2–1 för hemmalaget. Trots det var ställningen oavgjord inför andra perioden efter att Johanna Fällman utjämnat till 2–2.

Det svängiga toppmötet – mellan två lag som båda stod på full pott efter fyra omgångar – fortsatte efter vilan när Luleå åter satte sig i förarsätet genom Noora Tulus, återigen efter vasst spel i powerplay.

Brynäs studsade dock tillbaka – och det rejält.

Med två snabba mål ordnade Josefin Bouveng, prestigevärvningen från Djurgården, både 3–3 och 4–3 inom loppet av två minuter.

Och efter det ångade Brynäs bara på. Anna Meixner slog till med ett hattrick när hon ökade på till 5–3 och 6–3. Josefine Persson reducerade sedan för ett redan slaget Luleå innan Patricia Marshall fastställde slutresultatet till 7–4 i tom kasse.

Därmed är säsongens första nederlag ett faktum för Luleå. Brynäs däremot fortsätter att imponera och står nu på fem raka segrar i SDHL.

Sport

Luleå tog en ny trepoängare i SHL

Luleå tog säsongens andra seger mot Oskarshamn.
Foto: Patric Söderström/TT
Sport
Sport De okrönta SHL-mästarna från förra säsongen Luleå fortsätter att vinna.
Borta mot Oskarshamn tog laget sin andra seger för säsongen, 5–2, trots 16 utvisningsminuter.
– Det funkade i dag, men så kan vi inte hålla på i längden – då kommer det straffa sig, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till C More.

Oskarshamn körde över Brynäs med 5–2 i premiäromgången, men hemma mot Luleå var det gästerna som tog ledningen genom Petter Emanuelsson.

Hemmalaget kvitterade genom Filiph Engsund – annars var det utvisningar som präglade den första perioden.

Inför säsongen har mycket handlat om hårdare tag mot slashing och hooking, något som SHL-lagen och domarna kommit överens om. Det fick båda lagen känna på.

– Vi har fyra boxplay på en period. Men domarna tar mycket hårdare på slashing och det vet vi, sade Petter Emanuelsson till C More.

– Det blir lite ryckigt med alla utvisningar, lite synd att det ska vara så, sade Oskarshamns Filiph Engsund.

Luleå hade flest utvisningsminuter, och trots att laget fortsatte att dra på sig tid i båset kunde laget börja den tredje perioden med en 3–2-ledning, efter mål av den andra brodern Emanuelsson – Einar – denna gång.

Oskarshamn tryckte på i den sista perioden, men Luleå kunde sätta två mål i tom målbur i slutet av matchen, och slutresultatet skrevs till 5–2.

I Linköping åkte hemmalaget två säsongens andra förlust. Matchen slutade 1–1 efter full tid och förlängning, och fick avgöras på straffar.

Växjös Fredrik Karlström var den enda som satte sin straff, och smålänningarna tog med sig två poäng hem.

Cesar Fältskär/TT

Sport

Drömmål av Forsberg i Bundesliga

Emil Forsberg har gjort två mål på två matcher i Bundesliga.
Foto: UWE KRAFT/AFP/TT
Sport
Sport Drömmål av Emil Forsberg och säsongens första strut för Robin Quaison.
Men trots den svenska landslagsduons fullträffar blev det poängtapp för både Leipzig och Mainz i den tyska ligafotbollen.

Emil Forsberg följde upp sitt straffmål i förra veckans hemmapremiär mot Mainz med att dundra in ett drömmål för sitt RB Leipzig i lördagens bortamöte med Bayer Leverkusen.

Framspelad av dansken Yussuf Poulsen vände Forsberg bort en försvarare innan han skickade upp bollen i första krysset. Bayer Leverkusen kvitterade dock bara sex minuter senare genom Kerem Demirbay och matchen slutade 1–1.

Forsbergs landslagskollega Robin Quaison ville inte vara sämre och skrev även han in sig i målprotokollet för sitt Mainz, detta i den 13:e minuten när han nickade in 1–0 hemma mot Stuttgart.

Men precis som för Forsbergs Leipzig blev glädjen tillfällig för Quaison, som förra Bundesligasäsongen gjorde succé med 13 fullträffar. Stuttgart kvitterade precis före halvtid och ryckte i andra halvlek ifrån till en klar seger mot Mainz med 4–1.

Även Sebastian Andersson, tidigare i Union Berlin, spelade från start i sin nya klubb Köln, men den här gången blev anfallaren mållös. Borta mot nykomlingen Arminia Bielefeld, med svenskarna Joakim Nilsson och Oscar Linnér på bänken, blev det förlust med 0–1.

NÄSTA ARTIKEL