Annons

Översvämningar i Kristianstad efter oväder

Publicerad 28 augusti 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Mycket vatten på vägarna. Arkivbild.
Mycket vatten på vägarna. Arkivbild.Foto: Nesvold, Jon Olav/ NTB scanpix / TT

Ett kraftigt regnoväder med åska har ställt till del i stora delar av Kristianstad kommun under fredagen. Flera vägar liksom och källare i bostadshus har drabbats av översvämningar, rapporterar lokala medier.

Enligt Eon har nära 300 kunder drabbats av strömavbrott efter åskoväder, och det kan dessutom vara svårt att komma fram på mindre vägar på grund av risk för översvämning.

Annons

Räddningstjänsten, som har fullt upp med att rycka ut på larm, uppmanar nu drabbade fastighetsägare att själva försöka lösa problem med översvämningar efter regnet.

– Där är beskedet att man i första hand måste ta hand om det själv, vi kan tyvärr inte prioritera det just nu. Det gäller att stoppa vatten från att rinna in och försöka få tag på en pump så man själv kan pumpa ut det, säger inre befäl Anders Pålsson till Kvällsposten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons