Astrio avgjorde mot Osby - med matchens sista spark

IFK Osby råkade ut för en riktigt jobbig förlust borta mot Astrio. Den överlägsna serieledaren avgjorde inte förrän med matchens sista spark.
FOTBOLL • Publicerad 5 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag måste ge tjejerna en jätteeloge efter en sådan här match, Astrio sade att vi är det bästa laget de har mött i år, säger IFK Osbys tränare Jessica Jönsson.

Halmstadslaget BK Astrio har inte tappat ett enda poäng i år. Men gästande Osby gjorde det oväntat jobbigt för värden på Söndrums IP.

– Det är en över lag extremt bra match av oss, vi har 3–1 i halvtid mot serieledaren och det är fantastiskt, säger Jessica Jönsson.

Astrio tog ledningen men Elin Danielsson satte snabbt 1–1 och strax därefter gav Jill Nordqvist göingarna ledningen. IFK Osbys två mål var snarlika och vackra med fina skott utifrån.

Precis innan halvtid petade Ellen Malm dessutom in Osbys 1–3-mål. Osbytjejerna gick in i omklädningsrummet med en mäktig vändning i ryggen och en superskräll i vardande.

– Tyvärr blir det tufft i andra i motvinden, konstaterar Jönsson.

Ja, vinden var stark i Halmstad och i andra halvlek fick Osby den mot sig. Dessutom råkade laget ut för ett tungt avbräck när kaptenen Lovisa Nordh Axelsson tvingades utgå med en huvudskada. Det blev inget mer spel för Nordh Axelssons del men det finns hopp om en snar återkomst för 21-åringen.

IFK Osby höll ändå emot. Länge. Kvitteringen kom på en straff med bara tio minuter kvar av matchen.

– Vår målvakt är nära så det är små marginaler som avgör, suckar Jessica Jönsson.

I sista matchminuten kom den riktiga kallduschen när 4–3 slogs in och Astrio har fortfarande inte tappat poäng. Osby ligger kvar på sina fyra poäng och får fortsätta kämpa för ett nytt kontrakt.

– Vi gör det jättebra men det är klart att det blir en riktigt sur förlust när det slutar på det här sättet, säger Jessica Jönsson.