Annons

Notiser Motor v 36

Publicerad 5 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nya T-Klass kallas av Mercedes-Benz för urban minivan och riktar sig till den aktiva familjen.
Nya T-Klass kallas av Mercedes-Benz för urban minivan och riktar sig till den aktiva familjen.Foto: Mercedes-Benz

Familjebil för aktiva stadsbor

Bilindustrin genomgår stora förändringar och samarbeten sker över och inom koncerngränserna. Mercedes-Benz aviserar att personbilen T-Klass är en del av ett utvidgat samarbete med Renault, Nissan och Mitsubishi. Bilen riktar sig särskilt till stadsbor och mer specifikt till familjer samt människor med aktiv livsstil. Modellen ska bland annat ha elektriska sidodörrar och finnas i en helt elektrisk version. Den produceras på plattformen Citan. Lansering sker första halvåret 2022.

Besked från nöjda bilägare

Ett japanskt och ett koreanskt bilmärke sticker ut när det handlar om hur nöjda svenska bilägare är. Det är Toyota- och Kia-ägare som starkast visar uppskattning i Yougovs undersökning gjord på uppdrag av Blocket Fordon. 87 procent av dem som äger en modell från något av de två märkena svarar att de är mycket nöjda med sina bilar. Volvo och Volkswagen är annars märken som brukar toppa listorna över favoritbilar hos svenskarna, men båda hamnar på en delad femteplats – här är 80 procent av bilägarna nöjda med sina fordon. Trea respektive fyra är BMW och Mercedes.

Äger du en Toyota Corolla så är du troligen nöjd med din bil, enligt en ny undersökning.
Äger du en Toyota Corolla så är du troligen nöjd med din bil, enligt en ny undersökning.Foto: Toyota

Elbilen som ska slå Tesla med hästlängder

Annons

Elbilen Lucid Air kommer att ha en räckvidd på hela 83 mil på en enda laddning – det är cirka 30 procent längre än Tesla Model S Long Range. Den här elbilen ska dessutom enligt biltillverkaren klara av 300 kilowatts snabbladdning – och varje minut av laddning ger 32 kilometers körning. Lucid Air får premiär den 9 september och då släpps alla detaljer och produktspecifikationer. Fordonet ska produceras av Lucid Motors – ett amerikanskt elbilsföretag som grundades år 2007.

Superelbilen Lucid Air får premiär i september.
Superelbilen Lucid Air får premiär i september.Foto: Lucid Motors

Snabb tillökning i elbilsfamiljen

Nyss hade elbilen ID 3 från Volkswagen premiär. Nu kommer nästa familjemedlem och den här gången blir det en helelektrisk suv – vid namn ID 4. Modellen, som får världspremiär i slutet av september, anges få en räckvidd på 50 mil. Den lanseras initialt med bakhjulsdrift – senare kommer även en version med fyrhjulsdrift. De elektriska fordonen i Volkswagens ID-familj produceras på en fabrik i tyska Zwickau, som från och med nästa år enbart kommer att tillverka elbilar.

Nya elsuven ID4 är bakhjulsdriven och uppges ha 50 mil i räckvidd.
Nya elsuven ID4 är bakhjulsdriven och uppges ha 50 mil i räckvidd.Foto: Volkswagen
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons