GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Greenpeace blockerar inloppet till Preemraff

Publicerad 10 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Greenpeace blockerar med sitt fartyg Rainbow Warrior inloppet till Preemraff i Lysekil. Arkivbild.
Greenpeace blockerar med sitt fartyg Rainbow Warrior inloppet till Preemraff i Lysekil. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Miljöorganisationen Greenpeace blockerar med ett fartyg inloppet till Preemraffs hamn norr om Lysekil. Fartyget ligger för ankar och har hindrat den Bahamasregistrerade oljetankern Grena Knutsen från att lossa olja.

Vid 22.30-tiden på torsdagen hade oljefartyget vänt och kört ut till havs.

Kustbevakningen och polisen är på plats i inloppet.

– Vi är där och samverkar med de berörda parterna, sade Jenny Widén, presstalesperson på polisen tidigare under kvällen.

Hon kan inte svara på om det finns någon misstanke om brott. Det finns ingen förundersökning inledd.

Greenpeace protesterar mot Preems omdebatterade planerade utbyggnad av oljeraffinaderiet. Mark- och miljööverdomstolen gav i juni tummen upp för utbyggnadsplanerna. Ärendet gick då till regeringen, som under hösten ska fatta slutgiltigt beslut i frågan.

Greenpeace Rainbow Warrior III, här vid Skeppsbron i Stockholm. Arkivbild.
Greenpeace Rainbow Warrior III, här vid Skeppsbron i Stockholm. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.