Annons

Notiser Motor v 37

Publicerad 12 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En full laddning från helt urladdat tillstånd ska ta drygt åtta och en halv timme med en 11-kilowattsladdare, enligt Jaguar.
En full laddning från helt urladdat tillstånd ska ta drygt åtta och en halv timme med en 11-kilowattsladdare, enligt Jaguar.Foto: Jaguar

Begränsad upplaga med färre hästkrafter

Indisk-brittiska Jaguar lanserar en specialversion av I-pace. Led-strålkastare, 20-tumsfälgar och tonade fönsterrutor är en del av standardutrustningen, liksom uppvärmd ratt och framruta. I-pace 320 S Limited Edition uppges ha en räckvidd på 47 mil per laddning – 11 kilowatt är standard. Modellen, som finns i begränsad upplaga, har något färre hästkrafter – 320 – jämfört med grundversionens 400, vilket påverkar toppfart, vridmoment och acceleration. Grundpriset ligger på från 799 900 kronor.

Annons

Citatet

"Det finns ett stort engagemang för kvalitets- och kundfrågorna hos de verkstäder som jag har granskat på uppdrag av Kontrollerad Bilverkstad. Jag kan också säga att det är ingen skillnad mellan stora märkesauktoriserade verkstäder eller en liten fristående allbilverkstad."

Tomas Ulander från kontrollföretaget KBV på sajten Motormagasinet som uppmärksammar att Ulander har utfört 150 revisioner – flest av alla i landet – enligt kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstads krav på årlig kontroll.

Bilverkstad.
Bilverkstad.Foto: Nora Lorek/TT

Uppdaterade åk med snabbhet som signum

Det lyxiga sportekipaget Panamera från Porsche får en lättare ansiktslyftning och flera nya motoralternativ erbjuds. Panamera Turbo S blir både mest kraftfull och snabbast med 630 hästar. Acceleration från 0 till 100 anges till 3,1 sekunder. Det kommer också en laddhybrid, som ger 560 hästkrafter och har en elektrisk räckvidd på 5,4 mil. Även denna har snabbheten som signum – 0 till 100 går på 3,7 sekunder. Smakar det så kostar det – de nya varianterna av Panamera ligger på mellan en och två miljoner i pris.

Den som vill köpa nya Porsche Panamera får flera motorer att välja mellan.
Den som vill köpa nya Porsche Panamera får flera motorer att välja mellan.Foto: Porsche

Eldriven suv ska rulla över 50 mil

Suvar med eldrift fortsätter rulla ut på löpande band. Nu kommer Skodas eldrivna modell Enyaq iV, som är byggd på Volkswagenkoncernens MEB-plattform för elbilar. Suven ska enligt tillverkaren ha en räckvidd på 51 mil och kan beställas antingen med bakhjuls- eller fyrhjulsdrift. På den svenska marknaden kommer det att finnas två olika batteristorlekar att välja mellan. Skoda Enyaq iV börjar säljas i oktober, men bilen har redan 4 500 förbokningar i Sverige. Grundpriset ligger på 452 500 kronor, och leveranserna till köparna sker under första halvåret 2021.

Den nya elsuven Skoda Enyaq iV kommer att synas på gatorna under nästa år.
Den nya elsuven Skoda Enyaq iV kommer att synas på gatorna under nästa år.Foto: Skoda
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons