Annons

Angående koranbränningar

Publicerad 16 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Högerextremister bränner Koraner och hävdar att de har sin fulla rätt till det. Då ställer sig ju frågan: Får man bränna vad som helst? Får man bränna biblar? Får man bränna flaggor? Får man bränna bilder på kungaparet eller på kronprinsessan Victoria och hennes familj om man inte tycker om monarkin?

Annons

Det känns som om det hela är ett sluttande plan som vi inte riktigt vet vart det skall vägen. Först började högernationalisterna med att kidnappa vår flagga och nu är det på väg att använda våra rättigheter till sina egna smutsiga syften.

I skolan får eleverna lära sig att respektera alla människor. Man får inte mobba någon. Gör man det blir man tillsagd och då hjälper det inte att säga ”jag bara skojade” eller ”jag får väl säga vad jag vill”. Men när dessa elever sedan kommer ut i samhället upptäcker de att skolans regler inte gäller här. I samhället kan du i skydd av vissa rättigheter gå ut och trakassera vem som helst. Skulle den trakasserade bli upprörd och slå tillbaka finns det regler som genast går in och försvarar mobbaren.

Var kommer detta att sluta?

f.d. lärare

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons