Annons

Aubameyang: "Jag hör hemma här"

Han höll klubben, supportrarna och hugade spekulanter på halster, men för Pierre-Emerick Aubameyang, 31, var det ingen tvekan.
Han ville bli Arsenal trogen.
En lojalitet som belönas med ett treårskontrakt och en av Premier Leagues högsta löner.
Publicerad 16 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Pierre-Emerick Aubameyang stannar i Arsenal. Arkivbild.
Pierre-Emerick Aubameyang stannar i Arsenal. Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

Spela det sista kontraktsåret och sedan... vadå? Aubameyang avgjorde FA-cupfinalen mot Chelsea i somras, men många fruktade att det kunde ha varit en av hans sista stora insatser klubben han kom till från Borussia Dortmund 2018.

I och med att kontraktet skulle ha gått ut sommaren 2021 riskerade Arsenal att förlora en av sina viktigaste spelare – och dessutom utan ersättning. Alternativet var att sälja honom under säsongen och ett flertal storklubbar uppges ha varit intresserade, bland andra Barcelona.

Får topplön

Annons

Den senaste tiden har det kommit positiva signaler från managern Mikel Arteta om Aubameyangs framtid i klubben – och till slut satte gabonesen sin namnteckning på ett nytt treårskontrakt efter månader av förhandlingar. Det spekuleras i att den nya årslönen hamnar på runt 200 miljoner kronor, en summa som gör honom till en av ligans bäst betalda spelare.

Till Arsenals webbplats säger Pierre-Emerick Aubameyang:

– Jag tvekade aldrig att skriva på för den här speciella klubben. Jag tror på Arsenal. Vi kan åstadkomma stora saker tillsammans. Jag tror att vi har något spännande på gång och har det bästa framför oss.

"En viktig ledare"

Aubameyang har gjort 72 mål på 111 matcher för Arsenal.

– Han är en superb spelare med en otrolig mentalitet. Han är en viktig ledare i laget och en stor del i vad vi försöker bygga, säger managern Mikel Arteta till klubbens webbplats.

Arsenal inledde den nya Premier League-säsongen med att slå Fulham borta med 3–0 (ett mål av Aubameyang). På lördag väntar West Ham United på hemmaplan.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs fel årslön.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons