Annons

Göteborgs stad bryter med advokatbyrå

Publicerad 16 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Göteborgs stad häver ramavtalen med en advokatbyrå som misstänks för avtalsbrott. Arkivbild.
Göteborgs stad häver ramavtalen med en advokatbyrå som misstänks för avtalsbrott. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Göteborgs stad häver ramavtalen med en advokatbyrå som bedöms ha begått allvarligt avtalsbrott och allvarligt fel i yrkesutövningen, enligt ett pressutskick.

Under året har staden tagit del av anonyma uppgifter som bland annat gjort gällande att byråns fakturor inte överensstämt med tidsredovisningen.

Annons

Byrån har granskats av stadens förvaltning för inköp och upphandling, men de mest allvarliga påståendena har inte kunnat styrkas, bland annat på grund av uppgiftslämnarnas anonymitet.

De senaste dagarna har dock ett flertal av personerna trätt fram och sagt sig vara villiga att vittna.

"I och med deras beslut att vittna om så krävs, så kan vår skriftliga utredning nu kompletteras med deras muntliga redogörelser. Det gör att vi nu häver ramavtalen", säger förvaltningsdirektör Henrik Karlsson enligt utskicket.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en felaktig beskrivning av den förvaltning som granskat advokatbyrån.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons