Annons

SAS pilotfack: Samtalen inte klara än

Publicerad 16 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
560 SAS-piloter kan sägas upp. Arkivbild.
560 SAS-piloter kan sägas upp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SAS-piloterna har nobbat förslaget om sänkta löner, uppger den norska tidningen Dagens Näringsliv med hänvisning till SAS informationschef.

Därmed skulle de tidigare varslade 560 piloterna bli av med jobbet, vilket innebär att alla anställda efter 2001 åker ut, enligt tidningen.

Annons

Jesper Olsson, vice ordförande i fackklubben SAS Pilot Group, anser dock att uppgifterna är överdramatiserade och inte speglar deras bild av förhandlingsläget.

– Vi har lagt ett förslag, och förslaget ligger kvar på bordet. Vi vill tillsammans med SAS rädda så många arbeten som möjligt, säger han till TT.

– Vi diskuterar med företaget och är alltid öppna för samtal för att nå det gemensamma målet. Jag vet inte riktigt vad den artikeln bygger på för uppgifter, vi känner inte igen oss i allt som redogörs där.

Förslaget från SAS-ledningen var att ungefär hälften av de varslade skulle kunna få jobba kvar om piloterna gick med på sänkta löner.

TT söker SAS.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons