Annons

Film skildrar Bowies liv utan artistens låtar

Publicerad 17 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Johnny Flynn spelar David Bowie i "Stardust". Arkivbild.
Johnny Flynn spelar David Bowie i "Stardust". Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/AP/TT

Filmen "Stardust", som skildrar hur David Bowie utvecklade sitt alter ego Ziggy Stardust, har premiär i slutet av oktober, rapporterar NME. Johnny Flynn, känd från "Emma" och "Lovesick" spelar huvudrollen.

Han har även en karriär som sångare och har skrivit musik till filmen i David Bowies anda, eftersom stjärnans son Duncan Jones nekat användandet av pappans verk i filmatiseringen.

Annons

– Det var första gången jag skrev en låt som en rollfigur. Jag ville att den skulle låta som en tidig, förlorad Bowielåt som folk inte har hört, säger Johnny Flynn.

I filmen tolkar han även låtar som David Bowie gjorde covers på under sin tidiga karriär, som Jacques Brels "My death" och Yardbirds "I wish you would". NME:s recensent skriver att filmen lider brist på äkta Bowielåtar, men fungerar om man inte ser den som en typisk "biopic" och ger den en fyra i betyg.

"Stardust" får premiär på filmfestivalen Raindance i Storbritannien den 28 oktober.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons