Annons

Fler vill tävla i Melodifestivalen

Publicerad 17 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Årets vinnare The Mamas. Arkivbild.
Årets vinnare The Mamas. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

2 747 stycken. Så många låtar hade kommit in till SVT när fristen för att skicka in bidrag till nästa års upplaga av Melodifestivalen gick ut.

Det är drygt 200 fler än förra året.

Annons

"Det är otroligt kul att se en ökning av inskickade bidrag då det visar på ett stort intresse för tävlingen. Som tävlingsproducent känns det som om jag fått världens största musikaliska godispåse att dyka ner i, och det är precis vad jag ska göra de närmaste dagarna", säger Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Nästa steg är att vaska fram 28 tävlingsbidrag. Hälften av dem väljs av en urvalsjury medan den andra hälften får specialinbjudan av SVT eller väljs ut av SVT bland de inskickade bidragen. De uttagna presenteras senare i höst.

En artist är redan klar för tävlingen – Julia Alfrida, som nyligen säkrade sin biljett när hon blev uttagen i musiktävlingen "P4 nästa".

Rättat: I en tidigare version fanns en felaktig formulering om "P4 nästa".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons