Annons

Stormen Aila ställer in Finlandsfärjor

Stormen Aila ställer till besvär i Finland. Runt 20 000 hushåll, varav runt 5 000 i Vasa, saknade vid midnatt ström, och Meteorologiska institutet i Finland uppmanar till försiktighet och att man bör hålla sig inomhus.
Publicerad 17 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Stormen Aila har dragit in över Finlands västra kust. Arkivbild.
Stormen Aila har dragit in över Finlands västra kust. Arkivbild.Foto: Markku Ulander/AP/TT

Några större skador är ännu inte rapporterade, men Aila väntas storma över Österbottens kust under hela torsdagen. Även Åland och områden runt Åbo kan drabbas. Meteorologiska institutet varnar även för höga vågor i Östersjön, från Åland och norrut.

"Stormen är exceptionellt stark och långvarig för säsongen. Även om vi inte kommer att uppmäta vindrekord finns det många faktorer som kan orsaka skador som exempelvis stormens långvaraktighet, säger meteorologen Ari-Juhani Punkka i ett pressmeddelande, enligt Hufvudstadsbladet.

Flera färjor mellan Umeå och Vasa har sedan onsdagsmorgonen ställts in och Wasaline uppger att trafiken återupptas igen först på fredag. Även Viking Line har ställt in ett antal avgångar under torsdagen, bland annat de mellan Kapellskär och Mariehamn.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons