Annons

Engström leder med fyra efter hole-in-one

Julia Engström jagar sin andra seger på Europatouren.
En hole-in-one bidrog till att den 19-åriga golftalangen leder med fyra slag inför slutrundan i Frankrike.
Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Julia Engström leder i Frankrike. Arkivbild.
Julia Engström leder i Frankrike. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist/TT

Julia Engström spås en lysande framtid och tog sin efterlängtade första tourseger strax innan coronapandemin satte stopp för allt spel i våras. Efter speluppehållet har Engström inte gjort något större väsen av sig – förrän nu.

På fredagens andra runda på Golf du Medoc slog Engström till med en hole-in-one när hon sänkte en pitching wedge från runt 120 meter på hål 8. Men det dröjde innan hon förstod vad som hänt.

Annons

– Jag slog den väldigt bra och den var rakt mot pinnen. Men eftersom den var precis bakom bunkern kunde vi inte se att den gick i, säger hon i en intervju på Europatourens Twitter.

– Så vi gick fram till greenen och såg bara två bollar, och jag tänkte att då är den väl i bunkern... När jag inte såg någon boll i bunkern tittade jag ner i hålet och då var den där.

Därutöver bidrog sex birdies till halländskans 64-runda och åtta under par totalt ger en fyraslagsledning för Engström med bara en runda kvar, i tävlingen som spelas över endast 54 hål.

Tvesa Malik, Indien, och Celine Herbin, Frankrike, delar andraplatsen. Därefter följer en sextett på två under par, alltså hela sex slag bakom Julia Engström inför avgörandet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons