Annons

Lindgren missade final – nu VM-tvåa totalt

Det blev ingen femte raka GP-final för Fredrik Lindgren.
Den svenska speedwaystjärnan tappade också totalledningen i VM-sammandraget till Bartosz Zmarzlik.
Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Fredrik Lindgren. Arkivbild.
Fredrik Lindgren. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Lindgren har imponerat under årets coronabantade säsong och hade totalledningen i VM inför den första av helgens två GP-kvällar, inför begränsat med publik, i Prag.

Där missade Lindgren final för första gången i år. I semifinalen räckte han inte till mot ryssen Emil Sajfutdinov och slovaken Martin Vaculik.

Annons

De hade lite senare ingenting att säga till om i finalen, där polacken Bartosz Zmarzlik vann före britten Tai Woffinden. Zmarzliks seger gör att han med liten marginal segar sig förbi i totalen – där han har 79 poäng mot Lindgrens 78, enligt speedwaygp.com. Woffinden är trea totalt på 71 poäng.

Redan på lördagskvällen får Lindgren chans till revansch när det på nytt är dags för GP-tävlingar i Prag. Att köra GP två kvällar i rad har varit en av svenskens stora utmaningar i år, säger han till Viaplay.

– Det har varit en väldigt stor omställning, tuffare än vad jag kunde föreställa mig. Man tar ut sig så otroligt mycket i en tävling, särskilt när man går till final. Det suger musten ur dig så att återhämta sig är det stora jobbet.

Efter den här helgen återstår två deltävlingar, i polska Torun 2–3 oktober.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons