Annons

Island stänger ned utelivet i Reykjavik

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Barer och diskotek stängs i den isländska huvudstaden Reykjavik. Arkivbild.
Barer och diskotek stängs i den isländska huvudstaden Reykjavik. Arkivbild.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Island stänger barer och diskotek i Reykjavik efter en ökning i antalet nya bekräftade fall av covid-19. Totalt 59 nya fall har upptäckts i veckan, alla utom ett i huvudstadsregionen.

"Det är viktigt att reagera så snabbt som möjligt med riktade insatser", manar chefsepidemiologen Thorolfur Gudnason i en skrivelse till hälsoministern.

Annons

Minst en fjärdedel av veckans nyupptäckta fall kopplas till Reykjaviks nattliv, och resten till två universitet i staden.

Islands smittkurva planade ut tidigt under pandemin, men i slutet av juli ökade smittspridningen. Fredagens 21 nyupptäckta fall är den största ökningen på ett dygn sedan i april.

De senaste två veckorna har landet rapporterat 21,8 nya smittfall per 100 000 invånare. Totalt har 2 230 fall rapporterats bland önationens 365 000 invånare sedan pandemins början.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons