Annons

Kosovo tilldelar Trump högsta utmärkelsen

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Undertecknandet i början av september av normaliseringsavtalet mellan Kosovo och Serbien i Vita huset under överinseende av USA:s President Donald Trump.
Undertecknandet i början av september av normaliseringsavtalet mellan Kosovo och Serbien i Vita huset under överinseende av USA:s President Donald Trump.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Kosovo tilldelar USA:s president Donald Trump landets högsta utmärkelse för hans insats och stöd till den process som ledde fram till ett avtal som ska normalisera de ekonomiska relationerna med ärkefienden Serbien

Kosovos president Hashim Thaçi skriver ett brev, som nyhetsbyrån Reuters har sett , till den amerikanske presidenten där Trump informeras om att han tilldelas Kosovos Frihetsmedalj.

Annons

Avtalet undertecknades tidigare i september i Ovala rummet i Vita huset av Serbiens president Aleksandar Vucić och Kosovos premiärminister Avdullah Hoti under president Trumps överinseende.

I brevet till Trump uttrycker Hashim Thaçi sin "djupa tacksamhet" för hans personliga insats för att få till stånd avtalet. I brevet bjuder också Thaçi in Donald Trump till Kosovo.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons