Annons

Man med hjärnblödning bedömdes vara berusad

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Skånes universitetssjukhus dit mannen med hjärnblödning fördes. Arkivbild.
Skånes universitetssjukhus dit mannen med hjärnblödning fördes. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

En man i 55-årsåldern med en blödning i hjärnan nekades vård och omhändertogs av polis då han bedömdes vara berusad. Först morgonen därpå upptäcktes mannens livshotande tillstånd, skriver Sydsvenskan.

Händelsen, som nu har lex Maria-anmälts, inträffade i Malmö en kväll i våras. Mannen kördes av polisen till akuten på Skånes universitetssjukhus där vårdpersonal gjorde bedömningen att mannen var kraftigt berusad.

Annons

Han omhändertogs av polisen, men när natten hade passerat och alkoholen borde ha gått ur kroppen vinglade mannen ännu. Polisen körde på nytt honom till akuten och den här gången var bedömningen annorlunda.

Mannen diagnosticerades med en blödning mellan skallbenet och hjärnan och opererades akut. Efter några dagar kunde han skrivas ut.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) utreder nu händelsen. Den berörda vårdpersonalen har informerats för att minska risken att felet upprepas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons