Annons

Ny dansk etappseger i Tour de France

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Søren Kragh Andersen vann den 19:e etappen i Tour de France.
Søren Kragh Andersen vann den 19:e etappen i Tour de France.Foto: Benoit Tessier/AP/TT

Søren Kragh Andersen var snabbast på den 19:e etappen i Tour de France, en drygt 16 mil lång färd från Bourg-en-Bresse till Champagnole.

Dansken var med i en klunga som gick loss med runt tre mil kvar och stack kort därefter i väg i ensamt majestät. Det räckte till andra etappsegern i årets upplaga av den franska cykelklassikern.

Annons

– De sista kilometerna skrek jag om de kunde bekräfta att jag ledde med en minut. Jag kunde inte tro det. Två segrar i samma Tour de France gör mig mållös. Jag kunde inte ha drömt om mer, säger 26-åringen i segerintervjun.

Primoz Roglic har fortsatt 57 sekunders försprång till sin slovenske landsman Tadej Pogacar i tourtotalen. På lördagen väntar ett 36,2 kilometer långt tempolopp men mål på toppen av stigningen till La Planche des Belles Filles. Sedan avslutas Tour de France traditionsenligt med målgång på Champs-Élysées i Paris på söndag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons