Annons

Ny smittspridning stänger ner delar av Madrid

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En ensam kvinna kommer upp ur tunnelbanan i centrala Madrid, där nya restriktioner nu införs. Arkivbild.
En ensam kvinna kommer upp ur tunnelbanan i centrala Madrid, där nya restriktioner nu införs. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Madridregionen inför en delvis nedstängning av samhället, detta efter att smittspridningen av covid-19 på nytt fått fart i den spanska huvudstaden.

Över 850 000 människor, en dryg åttondel av regionens 6,6 miljoner invånare, kommer att omfattas av den nya nedstängningen som träder i kraft i början av nästa vecka.

Annons

De som påverkas av nedstängningen kommer endast tillåtas att lämna sina bostäder för att handla mat eller mediciner samt för att ta sina barn till skolan. Folksamlingar på över sex personer förbjuds i hela regionen, en minskning från det tidigare högst tillåtna antalet på tio personer.

– Vi är tvingade till att vidta de här åtgärderna i vissa områden, om vi inte gör det så riskerar vi att smittan sprider sig i hela Madrid. Det måste vi undvika, säger Madrids ledande regionpolitiker Isabel Diaz Ayuso i samband med att åtgärderna presenterades.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons