Annons

Van Morrison sångprotesterar mot coronaregler

Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
I tre nya låtar attackerar Van Morrison de brittiska coronarestriktionerna, politiker och forskare. Arkivbild.
I tre nya låtar attackerar Van Morrison de brittiska coronarestriktionerna, politiker och forskare. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Musikern Van Morrison uppskattar inte de brittiska coronarestriktionerna, och protesterar nu i sångform. I tre nya låtar anklagar han politikerna för att ta befolkningens frihet, samt påstår att forskarna "hittar på falska fakta" för att "förslava" befolkningen. Det rapporterar BBC.

Storbritanniens coronarestriktioner innebär bland annat att man inte går umgås fler än sex personer åt gången. Privatpersoner som bryter mot restriktionerna riskerar böter på drygt 1 000 kronor och uppåt. Den som organiserar en större sammankomst, som exempelvis en fest riskerar böter på över 100 000 kronor.

Van Morrisons sångprotester kommer bara några veckor efter att han attackerat vad han kallar den "pseudovetenskap" som han menar har tagit kål på livebranschen under coronapandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons