Annons

Världspressen tror på fler Duplantisrekord

Torsdagskvällens världsbästaresultat utomhus i stavhopp var inte det sista av svensk-amerikanen Armand Duplantis, tror internationella medier.
Publicerad 18 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Hur högt kan Armand Duplantis hoppa, frågar sig världspressen.
Hur högt kan Armand Duplantis hoppa, frågar sig världspressen.Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

"Kvällens framträdande kom utan tvekan från den 20-årige Mondo Duplantis", skriver brittiska The Guardian , och fortsätter: "Sättet som han klarade ribban på tyder på att svensken, som har världsrekordet med 6,18 inomhus i år, kommer att sätta många nya rekord de kommande åren."

"Armand Duplantis cementerade på torsdagen sin status som stavhoppens kung", skriver danska nyhetsbyrån Ritzau.

Annons

"Svensk stavhopps högt flygande Armand Duplantis har levererat sin senaste brillianta show i Rom och knäckt det 9 545 dagar gamla utomhusrekordet av legendaren Sergej Bubka", skriver tyska nyhetsbyrån DPA.

Högre än 6,20?

fokuserade på Duplantis rekord framför finländska Annimari Kortes comeback på 100 meter häck, och skriver: "Den 20-årige svenske stavhopparen Armand Duplantis lyckades med vad han har försökt sig på många gånger under säsongen – höjden 6,15".

"Vid bara 20 års ålder så är Duplantis i hög grad nutiden och framtiden för sin gren", skriver The Olympic Channel , som tror att ett hopp på över 6,20 är möjligt.

Det håller även Berliner Zeitung med om, som skriver att höjder över 6,20 absolut borde ligga inom möjligheternas gränser för Duplantis.

Italienska La Gazzetta dello Sport konstaterar att svensken till slut raderat Bubkas historiska världsbästanotering, medan franska Le Parisien slår fast att den symboliska höjden sex meter numera är en enkel formalitet.

"Bekräftar status"

skriver på sin hemsida att det svenska underbarnet bekräftat sin status som världens bästa stavhoppare, genom att hoppa högre än någon annan tidigare utomhus.

"Ytterligare ett världsrekord!", lyder rubriken i The Acadiana Advocate i Louisiana, som slår fast att Lafayette High-studenten och tidigare Louisiana State University-stavhopparen skrev historia.

Och belgiska Sportmagazine uppdaterade sitt porträtt på svensken med 6,15-noteringen, som redan tidigare hade rubriken "Hur Armand 'Mondo' Duplantis erövrar världen".

Gustav Sjöholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons