Annons

Flera bilar inblandade i olycka på E6

Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Flera bilar är inblandade i en trafikolycka på E6 mellan Hofterup och Saxtorpsskogen i Skåne. Genrebild.
Flera bilar är inblandade i en trafikolycka på E6 mellan Hofterup och Saxtorpsskogen i Skåne. Genrebild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person har skadats i en trafikolycka på E6 utanför Kävlinge i Skåne.

Larmet om olyckan kom vid 21.40-tiden på lördagen. Inledningsvis uppgav polisen att två bilar kolliderat, men man är inte längre säker på att så är fallet.

Annons

– Det vi vet är att en personbil har voltat och landat på taket, och där ligger den kvar. En person från den bilen är skadad och är under vård. Sedan är det ytterligare tre fordon som på något sätt är involverade i olyckan, men det ska inte ha skett någon kollision, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

E6 har under räddningsarbetet stängts av i båda färdriktningarna. Enligt polispatrullerna på plats har flera personer lämnat sina fordon för att fotografera och filma olycksplatsen, något som polisen starkt avråder från.

– Det är livsfarligt att gå utanför bilen på motorvägen oavsett om det är avstängt eller inte. Det kan komma ett räddningsfordon som ska fram och är det då folk ute och går så är det inte säkert att man uppmärksammar dem eftersom det är mörkt, säger Rickard Lundqvist.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons