Annons

Maduro och Pompeo i ordbråk: "Krigshetsare"

Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
USA:s utrikesminister Mike Pompeo (bilden) kommer med hårda anklagelser mot Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.
USA:s utrikesminister Mike Pompeo (bilden) kommer med hårda anklagelser mot Venezuelas president Nicolás Maduro. Arkivbild.Foto: Nicholas Kamm/AP/TT

USA:s utrikesminister Mike Pompeo passar på att rikta hårda ord mot Venezuelas president Nicolás Maduro under en resa i Sydamerika. Han anklagar bland annat presidenten för att ha "förstört sitt eget land" och kallar honom "narkotikalangare", med hänvisning till rättsliga anklagelser från USA:s regering.

– Vi vet att Maduroregimen har utarmat det venezuelanska folket, och att Maduro själv står anklagad för narkotikahandel. Det betyder att han måste lämna sin post, säger Pompeo under en presskonferens tillsammans med Irfaan Ali, president i Venezuelas grannland Guyana.

Annons

Maduro besvarar angreppen med en egen salva.

– Mike Pompeo är på en krigshetsarturné mot Venezuela, men den slår tillbaka mot honom, säger han i ett tv-framträdande.

– Han har misslyckats med alla sina försök att få kontinentens regeringar att gå i krig mot Venezuela.

USA betraktar den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó som landets rättmätige president och har infört kraftiga sanktioner mot Venezuela.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons