Annons

Mardrömskväll för Lindelöf när United föll

Manchester United åkte på en skrällförlust, 1–3 hemma mot Crystal Palace.
Victor Nilsson Lindelöf var inblandad i samtliga baklängesmål.
Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.Foto: Oli Scarff

United var spelledigt förra helgen och fick nu en blytung start på Premier League-säsongen. På ett folktomt Old Trafford snodde Roy Hodgsons Crystal Palace åt sig segern, samtidigt som Victor Nilsson Lindelöf lär få svårt att somna på lördagskvällen.

Palace började bäst och Andros Townsends ledningsmål i sjunde minuten var på så sätt logiskt, även om det fick göras på tok för enkelt. Nilsson Lindelöf, mittback bredvid Harry Maguire, var alldeles för snäll när han lät Jeffrey Schlupp slå inspelet till Townsends 1–0-skott.

Annons

När Crystal Palace ökade på till 2–0 i 74:e minuten var Nilsson Lindelöf i högsta grad inblandad igen. Efter videogranskning dömde domaren straff för bortalaget efter att bollen träffat handen på den svenska landslagsstjärnan. Ett hårt domslut för Nilsson Lindelöf, som träffades från nära håll och knappast touchade bollen avsiktligt.

Jordan Ayew missade först straffen, men David de Gea gick för tidigt och Crystal Palace fick därför en ny chans som Wilfried Zaha utnyttjade från elvameterspunkten.

Manchester Uniteds nederländska nyförvärv Donny van de Beek, hämtad från Ajax, började på bänken men sköt reduceringsmålet i 80:e minuten. Men i stället för en slutforcering kom 1–3 i 85:e.

Victor Nilsson Lindelöf?

Jo, han hade en fot med i spelet när hans försök till brytning misslyckades och gav Zaha möjlighet att vända upp och skjuta sitt andra mål för kvällen.

Crystal Palace vann rättvist och har fått en drömstart på säsongen, full pott efter två spelade matcher.

Arsenal är en annan fullpoängare från London. I derbyt hemma mot West Ham dröjde segermålet till 85:e minuten när inhopparen Edward Nketiah enkelt kunde sätta 2–1 på Daniel Ceballos passning. Alexandre Lacazette hade tidigare gjort 1–0 för Arsenal, en ledning som kvitterades av Michail Antonio strax före paus.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons