Annons

Njut av varma dagar – kan vara årets sista

I stora delar av norra Sverige är hösten redan här. Men i Götaland och Svealand gäller det att njuta av septembervärmen – kommande veckas varma dagar vara årets sista.
Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Njut. Kommande veckas varma dagar kan vara årets sista. Arkivbild.
Njut. Kommande veckas varma dagar kan vara årets sista. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hösten smyger sig sakta nedåt landet. Från Lapplands inland ner till västra Dalarna är dygnsmedeltemperaturen under tio grader, vilket meterologiskt talat innebär höst. Norrlands kustremsa är dock inte riktigt där än, och definitivt inte södra delarna av landet.

Kommande vecka kan Götaland nämligen se fram emot flera dagar, framförallt onsdag och torsdag, med sol och temperaturer upp mot 20 grader, vilket är ovanligt för den här perioden på året.

Annons

– Det är ganska varmt för att vara Götaland skulle jag säga, även om det inte många dagar det är så, säger Stina Kihlgren, meteorolog på SMHI.

Även i delar av Svealand väntar förhållandevis höga temperaturer nästa vecka.

Men det gäller att passa på att njuta av septembervärmen. För det kan rentav vara så att det är årets sista varma dagar som nu kommer. Kyligare temperaturer väntar redan nästa helg.

– Då pratar vi om mellan 10-15 grader på dagarna. Så det blir lite lägre temperaturer generellt sett efter torsdag och framåt, säger Stina Kihlgren.

Oskar Carlsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons