Annons

Skadegörelse kostar Malmö en miljon kronor

Publicerad 19 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En miljon kronor får gatukontoret i Malmö lägga på att ersätta förstörda vägskyltar och annat i samband med upploppen förra månaden. Arkivbild.
En miljon kronor får gatukontoret i Malmö lägga på att ersätta förstörda vägskyltar och annat i samband med upploppen förra månaden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skadegörelsen i samband med upploppen i Malmö kostar stadens skattebetalare en miljon kronor. Det handlar om trasiga trafikljus, förstörda vägskyltar och upprivna gatustenar som ska lagas eller ersättas.

– Det är oerhört tråkigt att det blir så här och det är enormt mycket pengar som Malmöborna får betala i skatt för detta. Man vill ju gärna att våra skattepengar ska gå till något annat vettigt, säger Tobias Nilsson, avdelningschef vid fastighets- och gatukontoret, till SVT Nyheter Skåne.

Annons

Summan avser endast skadegörelsen, och inte kostnader för socialtjänst, polis och liknande.

De våldsamma upploppen skedde efter en koranbränning och en icke tillståndsgiven manifestation i slutet av augusti.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons