Kulusevski målskytt direkt när "Juve" vann

Han behövde inte mer än 13 minuter. Sedan hade Dejan Kulusevski gjort mål och ordnat en drömstart i Juventuströjan.
Till slut vann "Juve" med 3–0 mot Sampdoria.
– Det var en fantastisk kväll, säger Kulusevski.
Publicerad 20 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Juventusjubel efter Dejan Kulusevskis mål.
Juventusjubel efter Dejan Kulusevskis mål.Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Den 20-årige svensken har höga förväntningar på sig efter flytten från Parma till Juventus. I Serie A-premiären hemma mot Sampdoria fick Dejan Kulusevski bilda anfallspar med Cristiano Ronaldo – och slog till direkt.

Ronaldo försökte bryta igenom i straffområdet, men bollen studsade på en Sampdoriaförsvarare rakt till Kulusevski. Med vänsterfoten från straffområdeslinjen pricksköt han 1–0 i 13:e minuten intill bortre stolpen, mycket behärskat och kvicktänkt av den blågule fotbollstalangen.

– En dröm som gick i uppfyllelse. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet, säger Dejan Kulusevski till Sky Italia enligt Aftonbladet.

Albin Ekdal, med Sampdorias kaptensbindel på armen, stod närmast Kulusevski men hann inte komma tillräckligt nära för att täcka undan skottet.

Det jublades bland det fåtal åskådare som hade släppts in på läktarna i Turin. Och det var nära fler mål för "Juve" senare i första halvlek. Ronaldo rammade först ribban och sköt lite senare tätt utanför i bra läge.

Men 2–0 dröjde ända till den 78:e minuten. Efter en misslyckad rensning på en hörna kunde Leonardo Bonucci till slut få öppet mål och öka ledningen. Till slut hittade också Ronaldo rätt när hans distinkta högerskott satt tätt intill stolpen fram till 3–0 i slutminuterna.

En smakstart för nya Juventustränaren Andrea Pirlo, som knappast ångrar att han gav Dejan Kulusevski förtroendet direkt. Svensken fick välförtjänta applåder när han byttes ut mot Douglas Costa i 82:a minuten.

I nästa omgång väntar Roma borta för Juventus.