Annons

"Sånt är livet"-artisten Anita Lindblom död

Kultur • Publicerad 20 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten "Sånt är livet", har gått bort vid 82 års ålder. Arkivbild.
Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten "Sånt är livet", har gått bort vid 82 års ålder. Arkivbild.Foto: Jan Björsell / SvD / TT

Artisten Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten "Sånt är livet", har gått bort vid 82 års ålder efter en kortare tids sjukdom.

Lindblom, som var bosatt i Frankrike sedan 1969, somnade in den 6 september, bekräftar sonen Jörgen Lindblom Andersén för TT.

Annons

Det var 1961 som hon sjöng Stikkan Anderssons svenska text till "Sånt är livet", en cover på "You can have her" som den amerikanske sångaren Roy Hamilton fick en hit med samma år. Men Lindbloms genombrott kom några år tidigare då hon först skivdebuterade med "Ljuva ungkarstid" 1956 och ett år senare slog igenom på Scalarevyn.

Hennes privatliv uppmärksammades under åren 1966–1970 då hon var gift med boxaren Bosse Högberg, ett stormigt äktenskap som slutade med att hon flyttade utomlands.

I början av 1970-talet återvände Lindblom till Sverige, medverkade i filmer som "En kärlekshistoria" och "Rännstensungar" samt ett antal framgångsrika krogshower innan hon drog sig tillbaka från rampljuset några år senare.

Anita Lindblom och boxaren Bosse Högberg gifter sig i Köpenhamn 1966. Arkivbild.
Anita Lindblom och boxaren Bosse Högberg gifter sig i Köpenhamn 1966. Arkivbild.Foto: TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons