Annons

Smittspårande dosa ska bryta äldres isolering

Publicerad 20 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Singapore delar just nu ut tusentals dosor för att underlätta för den äldre delen av befolkningen att undvika att smittas av covid-19, rapporterar bland annat BBC.

De små dosorna använder sig av bluetooth-teknik för att skicka ut en signal om geografisk position och ska på så sätt spåra smittspridningen – och få folk att undvika platser där smittade personer befunnit sig genom att larma.

Annons

Dosorna ansluts till den mobilapplikation som sedan tidigare funnits tillgänglig i landet – som smittspårar och varnar på ett liknande sätt. Problemet med applikationen har dock varit att många av Singapores äldre saknar tillgång till smarta telefoner.

Förhoppningen är nu att dosorna kommer att hjälpa de äldre användarna att bryta sin isolering, något som bland annat 72-åriga Ong Hoo June vittnar om i en intervju till BBC.

– Många äldre är rädda att gå ut. Att ta med oss dosan gör att vi känner oss säkrare, säger hon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons