Annons

Cyanobakterier bakom mystisk elefantdöd

Publicerad 21 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det är cyanobakterier som är orsaken till att fler än 300 elefanter dött i Botswana, enligt landets viltvårdmyndigheter. På bilden elefanter i nationalparken Chobe i Botswana.
Det är cyanobakterier som är orsaken till att fler än 300 elefanter dött i Botswana, enligt landets viltvårdmyndigheter. På bilden elefanter i nationalparken Chobe i Botswana.Foto: Charmaine Noronha

Det är cyanobakterier som ligger bakom att drygt 300 elefanter plötsligt dött i Botswana, meddelar landets viltvårdsmyndigheter.

Enligt myndigheterna är antalet elefanter som dött nu uppe i 330, en tydlig ökning från de 281 döda elefanter som tidigare rapporterats.

Även i grannlandet Zimbabwe har elefanter dött till följd av bakterier. Där har de tolv elefanter som dött varit unga djur, varför forskarna tror att bakterierna finns på marken, eftersom ungdjuren varit för små för att ha nått upp till trädens blad.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons