Annons

Kryss igen: "Malmö har klarat sig länge nu"

Varken Elfsborg eller Häcken lyckade ta vara på chansen att knappa in på Malmö FF. I stället slutade toppmötet med ännu ett kryss, 1–1.
– Nu har Malmö klarat sig i många matcher, säger Elfsborgsbacken Johan Larsson.
Publicerad 21 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Johan Larsson blev målskytt för Elfsborg, med ett volleyskott i första halvleken. Till slut räddade dock Häcken 1–1.
Johan Larsson blev målskytt för Elfsborg, med ett volleyskott i första halvleken. Till slut räddade dock Häcken 1–1.Foto: Adam Ihse/TT

Det vill sig inte riktigt, varken för Elsborg eller Häcken i guldjakten. Elfsborg har nu kryssat fyra matcher i rad, Häcken två.

Precis som mot Sirius senast satt krysset dock långt inne för Häcken. Senast behövdes en straff på tilläggstid. Den här gången kvitterade Göteborgslaget i slutminuten.

Annons

– Otroligt surt när vi leder så länge. Det är inte orättvist att de gör mål, självklart inte. Men när det kommer så sent blir det en extra bitterhet, säger Johan Larsson, som gjorde Elfsborgs ledningsmål med ett volleyskott i första halvlek.

Samtidigt, konstaterar han, innebär det oavgjorda toppmötet att avståndet till Malmö FF, som också kryssade i helgen, inte krympte den här gången heller.

– Det är mycket poängtapp här och där. När Malmö har chans att rycka så gör de inte det och när vi har chansen att hämta i kapp så gör vi det inte, säger Larsson.

– Det har gått lite i stå nu.

"Inte bara klumpig"

Elfsborg har haft en motig period. Trots en lång rad Häckenchanser i andra halvlek såg Boråslaget dock till slut att vara på väg mot en seger.

Men när Johan Hammar – egentligen mittback – blev inbytt som anfallare och fick chansen satt 1–1 i slutminuten.

– Jag är inte bara den klumpiga mittbacken, utan jag kan också göra mål, säger Häckenbacken och -anfallaren.

Den 197 centimeter långe Hammar har hamnat i en lite otacksam roll som inhoppare i Häcken, där tränaren Andreas Alm antingen använder honom som back för att försvara en ledning eller som anfallare för att rädda poäng.

Den här gången fick han chansen med omkring tio minuter kvar.

– Jag tyckte väl att jag kanske skulle ha kommit in tidigare. Men det visade sig att det räckte, säger han.

"Måste nog vinna"

Annons

Även Johan Hammar konstaterar dock att resultatet nog mest gladde Malmö FF.

– Så är det. Det var en bra omgång att försöka vinna, men det kastade vi bort lite. Men det är också viktigt att ha de här lagen bakom oss, säger han.

Både Häcken och Elfsborg ligger efter matchen kvar sex poäng bakom Malmö. Häcken har dock en match mindre spelad och möter just Malmö på bortaplan i helgen.

– Ska vi kunna jaga Malmö måste vi nog vinna det här borta, så är det, säger Häckentränaren Andreas Alm.

– Rent teoretiskt har vi allt i egna händer. Men det är svårt att jaga i fatt dem.

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons