Annons

Pirlo om Kulusevski: "Redan en mästare"

Dejan Kulusevski kallade sin Serie A-debut för Juventus för en dröm.
Efter ett mål i 3–0-segern i ligastarten mot Sampdoria hyllades 20-åringen.
– Han är redan en mästare, sade tränaren Andrea Pirlo, till Juventus tv-kanal enligt TV4:s Fotbollskanalen.
Publicerad 21 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Dejan Kulusevski, tvåa från vänster, gratulerades till sitt 1–0-mål i Serie A-debuten för Juventus.
Dejan Kulusevski, tvåa från vänster, gratulerades till sitt 1–0-mål i Serie A-debuten för Juventus.Foto: Marco Alpozzi/LaPresse/AP/TT

Varken Juventus nye svenske anfallare Dejan Kulusevski eller nye italienske tränare Andrea Pirlo hade nog inte kunnat önska sig en bättre Serie A-debut på respektive position i ligapremiären hemma mot Sampdoria, där Albin Ekdal var lagkapten, i Turin.

"Juve", som vunnit den italienska fotbollsligan nio år i rad, sparkade i gång säsongen med en 3–0-seger och 20-årige Kulusevski inledde målskyttet i den 13:e matchminuten.

Annons

Den svenske landslagsspelaren pricksköt 1–0 med vänsterfoten, i sin första ligamatch för storklubben han anslöt till i somras.

Efter matchen, där mittbacken Leonardo Bonucci och storstjärnan Cristiano Ronaldo gjorde de övriga målen, lovordades Kulusevski.

Hyllad och prisad

– Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen, sade Andrea Pirlo till Juventus tv-kanal, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

41-årige Pirlo, tidigare storspelare i klubben som i augusti ersatte sparkade Maurizio Sarri, gillade även det spel som Kulusevski stod för i premiären.

– Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget.

Kulusevski värvades till Juventus från Atalanta, för motsvarande omkring 360 miljoner svenska kronor, redan vid årsskiftet. Men svensken, som då gjorde stor succé i Parma dit han var utlånad, spelade kvar i klubben säsongen ut och blev utnämnd till årets bästa unga spelare i Serie A.

16 år efter Ibrahimovic

Söndagskvällens succédebut förde nog många svenska tv-tittares tankar tillbaka till när en 22-årig Zlatan Ibrahimovic byttes in och gjorde 3–0-målet i sin Serie A-debut för Juventus i segermatchen borta mot Brescia den 12 september 2004.

16 år senare var alltså en annan svensk anfallstalang rubrikernas man i norra Italien.

– En dröm som gick i uppfyllelse. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet, sade Dejan Kulusevski till Sky Italia enligt Aftonbladet.

David Hjorter/TT

Juventus tränare Andrea Pirlo och storstjärna Cristiano Ronaldo.
Juventus tränare Andrea Pirlo och storstjärna Cristiano Ronaldo.Foto: Marco Alpozzi/LaPresse/AP/TT
Svenskduell mellan Sampdorias Albin Ekdal och Juventus Dejan Kulusevski i Turin.
Svenskduell mellan Sampdorias Albin Ekdal och Juventus Dejan Kulusevski i Turin.Foto: Marco Alpozzi/LaPresse/AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons