Annons

Svensson efter beskedet: "Känns tomt"

Fotbollssverige sörjer Lars-Åke Lagrells död.
Den förre förbundsordföranden blev 80 år.
– Det känns tomt nu, säger Tommy Svensson, förbundskaptenen som ledde Sverige till VM-brons 1994.
Publicerad 21 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tommy Svensson. Arkivbild.
Tommy Svensson. Arkivbild.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Tommy Svensson, förbundskapten för herrlandslaget 1991–1997, säger till Expressen att Lars-Åke Lagrell "var mycket kunnig och hade även mycket energi".

– Under min tid som förbundskapten träffades vi nästan dagligen. Han var ofta inne på mitt kontor, säger han till tidningen.

Annons

– Det känns tomt just nu.

"Stor ledare"

Erik Hamrén, svensk förbundskapten 2009–2016 och sedan 2018 förbundskapten för Island:

– Han var en stor ledare som alltid stöttade mig även om resultaten inte var bra. Mina tankar går till hans familj, säger han till Expressen.

– Vi jobbade nära varandra under flera år och han var väldigt enkel och rak i alla lägen.

Sven-Göran Eriksson, tidigare förbundskapten för bland annat England:

– Jag jobbade aldrig med honom, så vi var inte kollegor på så vis men han var i Torsby på somrarna och drack kaffe med mig och morsan. Sedan träffade jag honom på landskamper och på Uefa- och Fifa-kongresser. Han var alltid väldigt trevlig. Go’ och glad liksom, säger han till Sportbladet.

– Det känns väldigt tråkigt att höra att han har gått bort. Jag har inte vetat om att han har varit sjuk så för mig kom det som en fullständig överraskning. Alla jag har träffat under mina år inom fotbollen har alltid pratat väldigt väl om honom. Det var uppenbart att han var oerhört duktig och omtyckt.

"Väldigt vänlig människa"

Sveriges nuvarande förbundskapten, Janne Andersson:

– Det var en väldigt vänlig människa, oerhört nitisk och engagerad i olika saker. Det var en rörelsens man som arbetat på alla nivåer inom fotbollen. En stor ledare som lämnat oss, säger han till Expressen.

– Han eftersträvade alltid tillgänglighet, och det var beundransvärt att han svarade allt och alla och försökte svara så bra som möjligt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons