Annons

Eric Ericson Award för dirigenter återuppstår

Publicerad 22 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
"Vi vill på det här sättet bidra till en stark återväxt för körsång och kördirigenter", säger Staffan Becker, konserthuschef i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen. Arkivbild.
"Vi vill på det här sättet bidra till en stark återväxt för körsång och kördirigenter", säger Staffan Becker, konserthuschef i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen. Arkivbild.Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Sveriges Radio Berwaldhallen återinrättar Eric Ericson Award, en internationell tävling för unga kördirigenter. Det sker i samarbete med Kungliga Musikaliska Akademien och Europeiska radiounionen (EBU), för första gången sedan 2009.

Vinnaren får leda konserter med elva framstående radiokörer inom EBU under kommande konsertsäsonger. En prissumma på 150 000 kronor delas också ut.

Annons

– Det här priset är vårt sätt att uppmuntra unga dirigenttalanger att verka i Erics anda – med en passion för traditionen och en nyfikenhet på den samtida musiken, säger Staffan Becker, konserthuschef, i ett pressmeddelande.

Eric Ericson (1918–2013) tjänstgjorde som Radiokörens chefsdirigent i mer än 30 år.

Tävlingen ska äga rum i oktober 2021 i Berwaldhallen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons