Annons

Macron kräver ryskt svar om novitjok i FN-tal

Publicerad 22 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Frankrikes president Emmanuel Macron kräver i ett tal till FN:s generalförsamling Ryssland på svar om Aleksej Navalnyjs förgiftning.
Frankrikes president Emmanuel Macron kräver i ett tal till FN:s generalförsamling Ryssland på svar om Aleksej Navalnyjs förgiftning.Foto: FN via AP/TT

Frankrikes president Emmanuel Macron säger i sitt tal under FN:s digitala möte i generalförsamlingen att Ryssland måste leverera en omedelbar förklaring till Aleksej Navalnyjs förgiftning.

– Vi tolererar inte att kemiska vapen används i Europa, i Ryssland eller i Syrien, sade Macron med hänvisning till Navalnyjs förgiftning med nervgiftet novitjok.

Annons

– Förklaringen måste komma snabbt och vara otvetydig, sade presidenten utan att gå in i detalj om eventuella konsekvenser om Kreml inte följer uppmaningen.

Kreml förnekar kategoriskt inblandning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons