Annons

Sjuk Camitz missar fredagsfinalen i "Idol"

"Idol"-deltagaren Caspar Camitz har insjuknat i covid-19 och missar veckans fredagsfinal, bekräftar TV4 på sin hemsida :
"Vi sätter självklart Caspars och alla idolers hälsa i första rummet och har därför vidtagit nödvändiga åtgärder."
Publicerad 22 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Idol-juryn båstår av Nikki Amini, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Anders Bagge.
Idol-juryn båstår av Nikki Amini, Alexander Kronlund, Kishti Tomita och Anders Bagge.Foto: Fredrik Sandberg/TT

TV4 meddelar även att alla medverkande i produktionen ska testas inför fredagsfinalen.

Camitz säger till TV4 att han mår "under omständigheterna bra".

Annons

Sedan starten har coronapandemin präglat årets "Idol"-säsong. Under fredagsfinalerna tillåts 50 personer i studion enligt de nuvarande publikrestriktionerna, men för att trots allt få publikkänsla har TV4 lanserat den så kallade Sverigeväggen, där tittarna syns live från sina vardagsrum.

Finns ett regelverk

Juryns Nikki Amini säger till TT att produktionen är förberedd på en sådan här händelse, men vill inte gå in i detalj på hur reglerna är utformade.

– Det finns ett regelverk som kommer att anammas, säger hon.

22-åriga Nadja Holm från Piteå tycker dock att det är bra att TV4 håller i gång "Idol" under de här omständigheterna, för att det skänker hopp åt tittarna.

– Jag tänker mycket på äldre människor som är fast i sina hem och kanske bara har tv eller radio att socialisera med, säger hon.

Under fredagsfinalen ska hon utmana sig själv med Beyoncés "Freedom". Sedan Nadja Holm började satsa på musiken har hon haft som taktik att alltid sjunga "lite för svåra låtar". En strategi hon planerar att fortsätta med igenom hela "Idol".

– Jag har sett till att ge mig på artister som är helt sjuka, som Christina Aguilera. Jag har lyssnat mycket på henne och sjungit hennes låtar – då tvingas min röst till att kunna sjunga dem, säger hon.

Startar "Idol"-podcast

Under presskonferensen kallade Nikki Aminis jurykollegor årets uppställning för den "starkaste någonsin". Själv vill hon inte gå så långt.

– Jag har dragit mig för att säga sådana klyschor, höll jag på att säga! Det finns några i årets startfält som är väldigt bra, sedan finns det några som har väldigt mycket att jobba på. Men det är klart, det är många som kan sjunga bra i år. Tidigare säsonger har det funnits en oro för det grundläggande, sångkvaliteten. Och där är vi överens om att vi känner en trygghet nu, säger hon.

Årets "Idol"-säsong innehåller flera nya element. Nikki Amini och Alexander Kronlund kommer tillsammans att spela in "Idol-podden", där de utvecklar sina tankar om årets säsong. Anders Bagge får ett livesänt tv-program som drar i gång 20 minuter före musiktävlingen, "Bagges förfest". Kishti Tomita kommer i sin tur att leda "Kurs med Kristi", där hon tipsar om både sångteknik och hur man förbereder sig för "Idol"-uttagningar.

Annons

– Vi kände att det här utrymmet behövs, ett forum där vi i en lugnare kontext kan diskutera och reflektera över fredagsfinalerna och vad som sägs i sociala medier och övrig media, säger Nikki Amini.

Sofia Sundström/TT

Idolerna som har gått vidare till fredagsfinal i TV4:s "Idol" är Alf Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson, Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. Caspar Camitz är frånvarande.
Idolerna som har gått vidare till fredagsfinal i TV4:s "Idol" är Alf Hagström, Nadja Holm, Paulina Pancenkov, Nova Luther, Maya Arctaedius, Mattias Nederman, Simon Karlsson, Gabriel Abdulahad, Niklas Hultberg, Indra Elg, Ella Hedström, Herman Silow. Caspar Camitz är frånvarande.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Fakta: De är klara för fredagsfinalen

Fakta: De är klara för fredagsfinalen

Nova Luther

Niklas Hultberg

Ella Hedström

Simon Karlsson

Mattias Nederman

Maya Arctaedius

Paulina Pancenkov

Affe Hagström

Nadja Holm

Herman Silow

Caspar Camitz (missar på grund av sjukdom)

Gabriel Abdulahad

Indra Elg

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons