Annons

Suárez misstänks för provfusk

Den uruguayanske fotbollsstjärnan Luis Suárez misstänks ha fuskat på ett språkprov då han ansökte om italienskt medborgarskap. Åklagarmyndigheten i Perugia, som undersöker fallet, tror att Suárez har tagit hjälp av sina lärare under provet.
Publicerad 22 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Luis Suárez kan ha fuskat på ett språkprov. Arkivbild.
Luis Suárez kan ha fuskat på ett språkprov. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Åklagaren kom Suárez på spåren i samband med en större utredning, då hans namn nämndes i avlyssnade samtal.

– Tror du att han kommer underkännas? Jag har haft sista lektionen med honom (Suárez) och jag måste fixa det, för han pratar knappt ett ord italienska, ska en av de misstänkta lärarna ha sagt.

Annons

En kollega ska då ha frågat om vilken språknivå Suárez har.

– Han måste klara det. Han kommer klara det, för det handlar om ett kontrakt på 100 miljoner om året. Vi kan inte underkänna honom, svarade läraren.

Enligt Åklagarmyndigheten ska Suárez före provet fått reda på vilka ämnen som skulle diskuteras. Han ska dessutom ha blivit betygsatt redan innan provet genomfördes.

Vad är då anledningen till att skandalomsusade Luis Suárez vill bli italiensk medborgare? Jo, Juventus uppges vilja värva honom från Barcelona – men eftersom mästarklubben redan fyllt sin kvot av icke EU-spelare måste han ha ett italienskt pass, och det är i teorin möjligt eftersom hans fru har italienskt medborgarskap.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons