Annons

TUI drar ner på vinterresorna

Publicerad 22 september 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Researrangören TUI räknar med att erbjuda ännu färre resor under vintersäsongen än tidigare kommunicerat. Arkivbild.
Researrangören TUI räknar med att erbjuda ännu färre resor under vintersäsongen än tidigare kommunicerat. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den ökade smittspridningen av coronaviruset på flera håll i världen pressar de redan hårt pressade resebolagen än mer. Tyska researrangören TUI krymper sitt redan reducerade reseprogram under vintersäsongen med ytterligare 20 procent på grund av förändrade reserestriktioner.

Samtidigt ser bolaget över sin finansiering. Enligt källor till Reuters överväger TUI en försäljning av aktier till ett värde av upp till en miljard euro, eller 10 miljarder kronor.

Annons

"Vi fortsätter att utvärdera möjligheter för att uppnå en optimal struktur på balansräkningen för att stödja verksamheten på lång sikt", skriver bolaget i ett uttalande.

Hittills har det statliga tyska stödet på tre miljarder kronor hjälpt TUI att hålla sig flytande i krisen.

Per den 20 september hade bolaget en kassa på 2 miljarder euro, ned från 2,4 miljarder i mitten av augusti. Likviditeten äts upp av återbetalningskrav från kunder.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons