Annons

Beslut om Vasaloppet kommer i oktober

Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
I oktober kommer ett beslut om Vasaloppet 2021. Arkivbild.
I oktober kommer ett beslut om Vasaloppet 2021. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

För en vecka sedan kom beskedet att Vasaloppet varslar personal. Nu meddelar Johan Eriksson, Vasaloppets vd, att ett beslut om det klassiska skidloppet kommer i oktober.

– Vi sitter just nu och vrider på alla alternativ vi har. Vår målsättning är att Vasaloppet blir av i vinter som vanligt. Sedan återstår det att se på vilket sätt, säger Eriksson till Dagens Nyheter.

Annons

Det har varit en långt ifrån optimal uppladdning inför 2021 års upplaga. Snöbrist, pandemi och uppsägningar har präglat Vasaloppet, och nu behöver man ta ett beslut. Ett inställt Vasalopp skulle få stora konsekvenser.

– Om vi skulle behöva ställa in så skulle det få stora konsekvenser och inte bara påverka bygden som vi lever i, utan också hela skidsverige. Det skulle nog bli känslosamt för många om det inte blev av, säger Eriksson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons