Annons

Ja till 17 miljarder i coronastöd

Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Finansminister Magdalena Andersson (S) har fått ja till sin tionde extra ändringsbudget i år. Den innehåller 17 miljarder till i coronakrisstöd. Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson (S) har fått ja till sin tionde extra ändringsbudget i år. Den innehåller 17 miljarder till i coronakrisstöd. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Riksdagen har röstat ja till regeringens tionde extraändringsbudget, med coronakrisstöd.

Tian innebär bland annat förlängt omsättningsstöd, stöd till dem som driver sina företag som enskild firma samt ytterligare stöd till kultur och idrott.

Annons

Totalt handlar det om drygt 17 miljarder. En stor del, 7 miljarder, utgörs av det förlängda stödet till företag som drabbats av kraftigt minskade intäkter under maj, juni och juli. Det tidigare beslutade stödet omfattade bara två månader – mars och april.

Enskilda näringsidkare som förlorat en stor del av omsättningen i pandemin kan få del av ett stöd på 3,5 miljarder.

Det skjuts också till 3,9 miljarder för att täcka att regeringen förlänger perioden som staten tar ansvar för arbetsgivarnas kostnader för sjuklön, över en viss nivå, samt att anställda slipper en stor del av karensavdraget under den första sjukdagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons