Annons

Smittspridning på kirurgavdelning i Blekinge

Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ett intagningsstopp har införts på kirurgavdelning 49 på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Arkivbild.
Ett intagningsstopp har införts på kirurgavdelning 49 på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Region Blekinge har infört ett intagningsstopp på kirurgavdelning 49 på Blekingesjukhuset i Karlskrona, rapporterar Sveriges Radio Blekinge. Beslutet kommer efter att två patienter, båda mellan 70 och 90 år gamla, och två ur personalen har konstaterats vara smittade med covid-19.

– Om det finns ett direkt samband eller ej mellan dessa har vi inte kunnat säkerställa. Men det är tillräckligt för att vi som försiktighetsåtgärd har infört ett intagningsstopp, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö till SR.

Annons

Enligt SR hade samma avdelning även i våras konstaterad smittspridning bland patienterna. Men Bengt Wittesjö hävdar att det inte ska kopplas till bristande säkerhetsrutiner.

– Vi har haft rigorösa skyddsrutiner vad jag känner till. Men ingenting är hundraprocentigt säkert. Det kan vara olyckliga tillfälligheter, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons