Annons

Storfilmspremiärer skjuts upp – igen

Publicerad 23 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Premiären av "Black Widow", med Scarlett Johansson i huvudrollen, skjuts upp till maj 2021.
Premiären av "Black Widow", med Scarlett Johansson i huvudrollen, skjuts upp till maj 2021.Foto: AP/TT

Ännu ett kapitel i följetongen kring uppskjutna filmpremiärer i coronakrisens spår skrevs under onsdagen efter att mediekoncernen Disney meddelat att man skjuter på biografvisningarna av storfilmerna "Black Widow", "West Side Story" och "Döden på Nilen" i flera månader, skriver Variety.

Enligt det senaste beskedet kommer "Black Widow,” med Scarlett Johansson i huvudrollen, att ha premiär för biografpubliken först den 7 maj 2021 och inte den 6 november i år, som tidigare meddelats.

Annons

Steven Spielbergs första musikalfilm, "West Side Story”, skulle ha haft premiär den 18 december 2020, men skjuts nu upp till den 10 december 2022 – medan "Döden på Nilen" av Kenneth Branagh får sin premiär den 18 december i år.

Hittills har bara en av årets storfilmer haft premiär i form av Christopher Nolans "Tenet", som började visas på biografer i över 70 länder den 26 augusti, och hade sin USA-premiär den 3 september.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons