Annons

Johan Ulveson får årets Thaliapris

Publicerad 24 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Johan Ulvesson får Svenska Dagbladets Thaliapris 2020 för rollen som Vladimir i ”I väntan på Godot” på Dramaten, skriver SvD.
Johan Ulvesson får Svenska Dagbladets Thaliapris 2020 för rollen som Vladimir i ”I väntan på Godot” på Dramaten, skriver SvD.Foto: Henrik Montgomery/TT

Skådespelaren Johan Ulveson får Svenska Dagbladets Thaliapris 2020 för rollen som Vladimir i ”I väntan på Godot” på Dramaten, skriver SvD.

Enligt Thaliaprisets jury är Johan Ulvesons skådespelarkonst unik inom absurd teater.

Annons

"Han har en enastående förmåga att med tankens och kroppens intelligens och exakt fysisk precision fånga människans villkor i en absurd tillvaro. Det är som om hans subtila uttryck har ropat efter Samuel Becketts och Eugène Ionescos pjäser som står med en fot i komiken och en i tragiken", lyder motiveringen.

Johan Ulveson fick sitt genombrott i Boulevardteaterns uppsättning av Gogols "Revisorn" 1990 och var under ett antal säsonger medlem i humorgruppen Lorry. Han är närmast aktuell i SVT-serien "Premiärdatum oklart” och i den andra säsongen av Josephine Bornebuschs tv-serie ”Älska mig”, som sänds i Viaplay.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons