Mardrömsstart för Brynäs: Alldeles för dåligt

Publicerad 24 september 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Oskarshamn vann enkelt borta mot Brynäs i SHL-premiären.
Oskarshamn vann enkelt borta mot Brynäs i SHL-premiären.Foto: Erik Simander/TT

Nej, det var inte den premiärafton Brynäs hade hoppats på hemma i Monitor ERP arena.

Redan efter 52 sekunder tvingades nyförvärvet från Växjö, målvakten Viktor Andrén, plocka ut pucken ur eget nät efter att Nolan Zajac gjort 1–0 för Oskarshamn.

Brynäs kvitterade visserligen genom Jaedon Descheneau, men trots en spelmässigt godkänd period skulle den avslutas lika illa som den inleddes för hemmalaget.

Besvikna trots ledning

Med bara fem sekunder kvar gjorde gästerna nämligen 2–1 genom Fredrik Olofsson – och trots detta rådde det missnöje i bortalaget.

– Klart det är skönt att få med sig en ledning när man inte får ut max av spelet. Vi var ganska besvikna efter första trots att vi ledde, men sedan tycker jag att vi kom ut bättre, säger Johannes Salmonsson till C More.

Just Salmonsson var en av spelarna som fick det att lossna rejält i den andra perioden som Oskarshamn vann på knockout.

Jan Ordos satte 3–1 drygt fem minuter efter vilan innan Salmonsson ökade på två gånger om. 4–1 satte han i en kontring fint framspelad av Fredrik Olofsson (ett mål och tre assist i matchen) medan 5–1 kom till något mer slumpartat efter en tilltrasslad situation framför Andrén.

"Alldeles för veka"

Med ett fyramålsunderläge inför tredje var det inga muntra miner bland Brynässpelarna.

– Vi är alldeles för veka framför eget mål. De har ju fått göra några mål och vi plockar inte bort dem tillräckligt. Det är alldeles för dåligt, säger Simon Bertilsson som var en av ett flertal prestigeförvärv inför säsongen när han återvände till klubben i somras efter en säsong i KHL-laget Sotji.

– Vi ska vara bättre än så här.

Någon spänning blev det inte i den tredje perioden där Brynäs John Persson till sist, med knappt två minuter kvar, tröstmålade till 2–5 vilket också blev slutresultatet.